Antena 3 CNN Life Planta care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Are proprietăți uimitoare și poate trata unele afecțiuni

Planta care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Are proprietăți uimitoare și poate trata unele afecțiuni

Potrivit cercetătorilor din Buzău, o anumită plantă nu ar trebui să lipsească din nicio casă, deoarece poate fi utilizată cu succes în scop terapeutic.

Planta care nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Are proprietăți uimitoare și poate trata unele afecțiuni
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2024   •   13:00

Busuiocul "Smarald" sau "pitic" este o plantă aromatică declarată de cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău drept o adevărată "minune".

Puternic aromat, acest soi de busuioc poate fi adăugat în diverse preparate, însă acesta are și alte întrebuințări pe lângă cele culinare. 

De exemplu, specialiștii îl recomandă pentru tratarea anumitor afecțiuni cu care ne putem confrunta mai ales în timpul sezonului rece.

Această plantă rezistă bine în ghiveci și poate fi păstrată pe întreaga perioadă a iernii, dacă beneficiază de lumină și căldură.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În sezonul cald, parfumul intens și mentolat al plantei poate ține la distanță insectele, mai ales țânțarii.

"Busuiocul este o plantă valoroasă pentru utilizările sale aromatice, medicinale şi decorative. Este des întrebuinţat în diferite preparate culinare.

Un ghiveci de busuioc poate aduce o stare relaxare, reîmprospătează aerul si absoarbe mirosurile neplăcute. Îndepărtează ţânţarii şi insectele comune, vara”, spun cercetătorii din Buzău, potrivit AgroTV

Frunzele de busuioc pot fi păstrate câteva zile la frigider, câteva săptămâni la concelator și câteva luni dacă sunt uscate. 

După tăiere, planta se regenerează rapid, iar astfel ne putem bucura în continuare de frunzele proaspete și aromate. 

×
Subiecte în articol: busuioc cercetatori Buzau
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close