Antena 3 CNN Life Profil de miliardar: Cine sunt cei "1%" care controlează "99%"

Profil de miliardar: Cine sunt cei "1%" care controlează "99%"

Profil de miliardar: Cine sunt cei "1%" care controlează "99%"
Sursa foto: Foto: devbattles.com
17 Feb 2015   •   09:39

Lumea are 155 de miliardari noi, conform cifrelor oferite de Wealth-X şi UBS, citate de CNN Money. Astfel, numărul total al miliardarilor (oficiali) în lume ajunge la 2.325. Asta înseamnă o creştere de 7% faţă de 2013. 

 
Şi cum arată profilul acestui miliardar? Conform sursei citate, miliardarul tipic are o avere de 3,1 miliarde de dolari, are în jur de 63 de ani şi nu a atins pragul de un miliard de dolari până spre 50 de ani. Aproximativ 90% dintre ei sunt căsătoriţi şi au, în medie, câte doi copii. 
 
De asemenea, le place să îşi petreacă timpul în compania altor miliardari. Sunt în relaţii strânse cu nouă persoane de "valoare" foarte mare, dintre care trei sunt chiar miliardari. 
 
Din 2.325 de miliardari, doar 286 sunt femei. 
 
Sunt poveşti de succes: Aproximativ 60% dintre miliardari şi-au făcut averile pe cont propriu, în timp ce 27% au avut o contribuţie minimă. Deşi este o poveste diferită pentru femei - doar 17% dintre acestea şi-au făcut averile pe cont propriu. Mai bine de 65% dintre acestea au moştenit averile. 
 
Miliardarul tipic deţine patru proprietăţi, fiecare în valoare medie de 23,5 milioane de dolari. Aproximativ 35% dintre miliardari au fundaţii filantropice proprii şi unul din 30 de miliardari deţine o echipă de sport sau un cal de curse. 
 
Educaţia nu este necesară. Nu toţi miliardarii au pereţi căptuşiţi cu diplome. De fapt, conform cifrelor citate, 35% dintre miliardarii lumii nu au absolvit o facultate. 
 
Şi unde locuiesc miliardarii? Aproximativ 35% dintre aceştia sunt concentraţi în 20 de oraşe, dintre care doar două sunt în SUA. În ciuda acestui fapt, în Statele Unite se află cei mai mulţi miliardari. 
 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close