Antena 3 Life REVELION 2019. Românii fac mereu greșeala asta! Ce fel de struguri trebuie puși, de fapt, pe masă de Revelion

REVELION 2019. Românii fac mereu greșeala asta! Ce fel de struguri trebuie puși, de fapt, pe masă de Revelion

31 Dec 2018   •   16:36
REVELION 2019. Românii fac mereu greșeala asta! Ce fel de struguri trebuie puși, de fapt, pe masă de Revelion
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Pregătirile pentru masa de Revelion sunt în toi. Anul nou vine cu traditii culinare legate de pregătirea romanilor pentru masa festiva.

Românii superstiţioşi sunt convinşi că anumite mâncăruri nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, pentru că acestea atrag norocul în noul an.

1. Peştele

”Nicio masă fără peşte” este o zicală a românilor, care trebuie respectată şi de Revelion. Se spune că dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri.

Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

2. Strugurii albi

Simbolul belşugului. strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

Continuarea, pe kfetele.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close