Sfat de sănătate. Ritualuri zilnice pentru menținerea iubirii în cuplu

05 Apr 2019   •   10:00
Sfat de sănătate. Ritualuri zilnice pentru menținerea iubirii în cuplu foto- Pexels

Cu toții ne dorim ca dragostea din cuplu să nu dispară niciodată. Psihologul Nadia Gorduza a explicat la „Sfat de sănătate” ce putem face pentru ca relația cu partenerul să fie una sănătoasă și durabilă. 

Ritualuri zilnice pentru menținerea iubirii în cuplu

-o masă pe zi împreună

-discuții destresante seara

-sărutul de 6 secunde 

-o întâlnire 

Nadia Gorduza: „Lumea crede că iubirea merge de la sine. Lucrurile nu stau chiar așa. Un cuplu e o investiție zilnică. Avem nevoie să dezvoltăm anumite activități care, pe măsură ce le facem repetitiv, devin obiceiuri și ajung să devină un fel de automatism. 

Problema cuplurilor în ziua de astăzi este lipsa de timp. Sugerez o masă pe zi împreună, fără device-uri. E important timpul pentrecut împreună. În fiecare seară ar fi important dacă am putea avea 20-30 de minute de discuții destresante. Un alt lucru foarte frumos este sărutul de șase secunde. S-a demonstrat biochimic că ai nevoie de 6 secunde pentru a declanșa hormonul oxitocina, care te leagă de partener. Un alt lucru minunar ar fi dacă oamenii ar putea să-și dedice o întâlnire romantică o dată pe săptămână”. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close