Antena 3 CNN Life Știinţă Astronomii au anunţat descoperirea unei noi planete care ar putea găzdui viaţa

Astronomii au anunţat descoperirea unei noi planete care ar putea găzdui viaţa

Astronomii au anunţat descoperirea unei noi planete care ar putea găzdui viaţa
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    19 Apr 2017   •   21:38

O nouă planetă şi-a făcut miercuri intrarea în cercul extrem de restrâns al astrelor care pot adăposti semne de viaţă, dincolo de sistemul solar, potrivit unui studiu apărut în revista Nature şi citat de AFP. 

Planeta, denumită LHS 1140b, a fost descoperită în jurul unei stele din constelaţia Cetus (Balenă), situată la o distanţă de 40 de ani-lumină (un an lumină fiind echivalentul a 9.460 miliarde de kilometri) de Pământ. 

Exoplaneta orbitează în zona locuibilă a stelei sale, ceea ce înseamnă că ea se află la o distanţă potrivită de steaua respectivă pentru a permite prezenţa apei în stare lichidă pe suprafaţa sa, aspect considerat esenţial pentru viaţă, a declarat Jason Dittmann, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics din Cambridge (SUA), co-autor al studiului. 

Planeta, cu o rază de 1,4 ori mai mare decât cea a Pământului, este de şase ori mai masivă. Astronomii au dedus că planeta este stâncoasă, asemenea Terrei. 

"Sperăm că (planeta) are atmosferă", precizează Xavier Bonfils, astronom la Observatorul de Ştiinţe ale Universului din Grenoble.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: astronomi planeta

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close