Antena 3 CNN Life Știinţă Când apare vaccinul împotriva coronavirusului. Anunțul făcut de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare

Când apare vaccinul împotriva coronavirusului. Anunțul făcut de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare

Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puţin un an, conform Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI).

Când apare vaccinul împotriva coronavirusului. Anunțul făcut de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Ian 2020   •   14:01

În China, numărul pacienţilor confirmaţi cu o afecţiune pulmonară provocată de noul virus a crescut joi la 571, cifra incluzând cele 17 decese, au anunţat autorităţile sanitare din această ţară.

Potrivit directorului executiv al GAVI, Seth Berkley, oamenii de ştiinţă nu cunosc îndeajuns de multe despre epidemiologia noii boli pentru a putea evalua corect riscul în această etapă.

„Vestea bună este că cercetătorii au secvenţionat şi publicat deja genomul virusului, ceea ce a permis mai multor organizaţii din lume să înceapă lucrul la un vaccin”, a declarat Berkley.

Vaccinurile care protejează de coronavirusuri sunt mult mai simplu de dezvoltat în comparaţie cu cele pentru unor boli precum malaria sau HIV, a precizat el. Chiar şi aşa, „va dura luni până când primele studii clinice vor avea loc şi cel puţin un an înainte ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare”, a adăugat reprezentantul GAVI.

GAVI este un parteneriat nonprofit, înfiinţat de Bill şi Melinda Gates, care colaborează cu guverne, mediul de afaceri, Banca Mondială, organizaţii de caritate şi neguvernamentale pentru îndeplinirea obiectivelor de vaccinare.

Potrivit GAVI, a contribuit la vaccinarea a peste 760 de milioane de copii în cele mai sărace ţări ale lumii din 2000 şi a prevenit peste 13 milioane de decese.

Citiți și:

Autorităţile române sunt în alertă. Epidemia ar putea ajunge şi la noi în ţară! Ce trebuie să știm

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close