Antena 3 CNN Life Știinţă Cea mai nouă generaţie de sateliţi a NOAA a transmis primele imagini color cu Terra

Cea mai nouă generaţie de sateliţi a NOAA a transmis primele imagini color cu Terra

Cea mai nouă generaţie de sateliţi a NOAA a transmis primele imagini color cu Terra
Sursa foto: Foto: NOAA/NASA
25 Ian 2017   •   20:28

Cea mai nouă generaţie de sateliţi meteorologici aparţinând Agenţiei federale americane pentru oceane şi atmosferă (NOAA), GOES-16, a transmis primele imagini color cu planeta Terra, scrie Agerpres.

GOES-16 semnifică acronimul de la Geostationary Operational Environmental Satellite iar 16 semnifică abilitatea camerei de înaltă rezoluţie a satelitului (Advanced Baseline Imager) de a observa radiaţia de-a lungul a 16 benzi spectrale.

Această nouă generaţie de sateliţi are rolul nu doar de a reda o parte cuprinzătoare a spectrului optic dar şi să realizeze imagini cu o viteză record. Satelitul poate realiza o imagine completă a planetei la fiecare 15 minute.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI

În această săptămână au fost transmise primele imagini color, inclusiv o perspectivă completă a emisferei vestice a Terra care fusese realizată la 15 ianuarie 2017.

Foto: NOAA/NASA

Aceste fotografii transmise de GOES-16 reprezintă un moment esenţial pentru echipa de oameni de ştiinţă şi ingineri care a lucrat la realizarea satelitului până la faza de lansare şi acum se află în situaţia de a explora noi posibilităţi de prognoză a vremii cu ajutorul acestor informaţii şi imagini, a indicat Stephen Volz, responsabil pentru servicii satelitare şi de informare în cadrul NOAA.

GOES-16 a fost lansat în noiembrie anul trecut, iar în prezent se învârte în jurul Terra la o distanţă de 22.300 de mile (circa 35.888 de km). Rolul său este de a îmbunătăţi abilitatea NOAA de monitorizare şi studiere a Terra şi a fenomenelor meteorologice.

×
Subiecte în articol: Terra
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close