Antena 3 CNN Life Știinţă „Ceasul Apocalipsei” este la numai două minute de miezul nopții

„Ceasul Apocalipsei” este la numai două minute de miezul nopții

„Ceasul Apocalipsei” este la numai două minute de miezul nopții
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Ian 2019   •   16:29

Omenirea, aşa cum o ştim, este la două minute distanţă de anihilare. Minutarul aşa-numitului ceas al Apocalipsei, ceasul care indică, simbolic, iminenţa unui cataclism planetar, nu s-a mutat, practic, de anul trecut. Şi rămâne mai aproape de punctul critic ca niciodată.

Oameni de ştiinţă, printre care şi 15 laureaţi Nobel, fac parte din comitetul care manipulează ceasul.

Anunţul a fost făcut, ca în fiecare an, la Chicago. În faţa jurnaliştilor, membrii comitetului care gestionează aşa numitul Ceas al Apocalipsei au dat şi explicaţiile gestului lor simbolic. În 2018, conflictele între state nu au făcut decât să se adâncească. Au fost construite arme tot mai distructive şi tot mai puţine politici pentru protecţia mediului sunt implementate.

De la crearea ceasului, omenirea a mai fost atât de aproape de anihilare doar în 1953. Atunci când atât Statele Unite cât şi Uniunea Sovietică au testat arme termonucleare. Lucrurile au început să se schimbe în rău încă din 2017 când oamenii de ştiinţă au mişcat minutarul ceasului la 23.57 şi 30 de secunde invocând retorica lui Donald Trump.

Anul acesta, tot preşedintele american şi caracterul său impredictibil este una dintre cauze. La inaugurarea lui, în 1947, ceasul a fost stabilit la 23.53 şi de atunci ora a mai fost actualizată de 23 de ori.

Cel mai bun an pentru omenire a fost 1991 când a fost dat înapoi până la 23.43.

×
Subiecte în articol: ceas
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close