Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea care schimbă tot ce ştiai despre BIBLIE. Viaţa lui Iisus, descrisă într-o perspectivă nouă

Descoperirea care schimbă tot ce ştiai despre BIBLIE. Viaţa lui Iisus, descrisă într-o perspectivă nouă

Descoperirea care schimbă tot ce ştiai despre BIBLIE. Viaţa lui Iisus, descrisă într-o perspectivă nouă
Sursa foto: Foto: yankeebook.com
de O.P.    |    28 Feb 2012   •   07:54

Şapte papirusuri care au fost găsite recent pun Cartea Sfântă într-o nouă lumină. Astfel, potrivit ultmelor date Evanghelia după Marcu pare să fie cel mai vechi manuscris al Noului Testament, datând din secolul I d.Hr.

Aceste declaraţii au fost făcute în timpul unei dezbateri religioase care s-a ţinut în Carolina de Nord, şi la care au luat parte peste 1000 de persoane. Profesorul Daniel B. Wallace a declarat că cele şapte papirusuri recent descoperite demonstrează că tot ce se credea despre scrierile apostolilor a fost oarecum eronat.

Astfel, Evanghelia după Marcu a fost prima care a fost scrisă, datând din primul secol după Hristos. În papirusurile găsite profesorul specializat în studii biblice a identificat un fragment în care Marcu descria viaţa şi lucrarea făcută de Iisus Hristos.

Profesorul Wallace a explicat că toate cercetările sunt în curs de desfăşurare, dar concluziile arată către un nou sens al vieţii Mântuitorului, pe care îl putem găsi în scrierile lui Marcu. Astfel, după ce vor fi studiate toate elementele până anul viitor, cercetătorii scripturilor vor veni în faţa credincioşilor şi vor prezenta raportul noilor date obţinute.

Papirusurile noi cu scrierile lui Marcu ar putea oferi detalii despre viaţa lui Iisus care nu erau până acum cunoscute de oameni, şi care nu au fost introduse în Biblie.



×
Subiecte în articol: descoperiri Biblie crestinism
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close