Antena 3 CNN Life Știinţă Eclipsa de Soare între RELIGIE, ASTROLOGIE şi ŞTIINŢĂ. Fenomenul astronomic al anului, privit de SUTE de MILIOANE de oameni

Eclipsa de Soare între RELIGIE, ASTROLOGIE şi ŞTIINŢĂ. Fenomenul astronomic al anului, privit de SUTE de MILIOANE de oameni

Eclipsa de Soare între RELIGIE, ASTROLOGIE şi ŞTIINŢĂ. Fenomenul astronomic al anului, privit de SUTE de MILIOANE de oameni
de O.P.    |    20 Mar 2015   •   12:56

O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna va acoperi peste jumătate din discul astrului, a putut fi observată şi din Bucureşti, vineri, între orele 10.48 şi 13.04, fiind un fenomen astronomic spectaculos, care a avut loc în contextul echinocţiului de primăvară.

Eclipsa a fost vizibilă din toată România, momentul său de maximă intensitate fiind înregistrat la ora 11.56, a declarat doctorul în astronomie Magda Stavinschi, cercetătoare la Institutul Astronomic al Academiei Române.



TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE ECLIPSA DE ASTĂZI. SFATURI MEDICALE. ŞTIINŢĂ. RELIGIE. ASTROLOGIE


- Eclipsă parţială de Soare în România. Cum să-ţi protejezi ochii dacă vrei să o observi sau să o fotografiezi

 - Eclipsa parţială de Soare, date ŞTIINŢIFICE pentru cei RAŢIONALI

- Eclipsa parţială de Soare, date ASTROLOGICE pentru cei care cred în destinul scris în stele

- Eclipsa parţială de Soare, date RELIGIOASE pentru cei care cred că profeţiile se vor împlini

---------------------------
Un eveniment astronomic de amploare. Luna va trece prin dreptul Soarelui, iar umbra ei îl va acoperi. Eclipsa totală de Soare e vizibilă, însă, doar din Insulele Feroe sau de pe navele aflate în jumătatea de nord a Oceanului Atlantic. La noi, va fi parţială.

În Bucureşti, eclipsa va începe la 10 şi 48 de minute şi se va vedea cel mai bine cu cinci minute înainte de ora 12. Mai ales în partea de nord a ţării. Acolo soarele va fi acoperit 55%.

Pe crestele Bucegilor, la peste 2 mii de metri altitudine, sunt aşteptaţi sute de iubitori de astonomie. Cei mai împătimiţi vânători de eclipse au plecat deja spre Insulele Feroe.

Ultima eclipsă totală care a putut fi văzută în ţara noastră a fost în 1999 şi se va repeta abia în 2081.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close