Antena 3 CNN Life Știinţă Eşti curios să afli la ce oră ai putea muri? O banală analiză îţi arată când mori din cauze naturale

Eşti curios să afli la ce oră ai putea muri? O banală analiză îţi arată când mori din cauze naturale

Eşti curios să afli la ce oră ai putea muri? O banală analiză îţi arată când mori din cauze naturale
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
de S.T.    |    05 Feb 2013   •   20:14

E scris în codul nostru genetic la ce oră am putea muri. Cercetătorii americani au descoperit această spirală a vieţii din întâmplare, când făceau teste pentru Parkinson şi Alzhaimer, şi până la urmă au pus la punct un test genetic. O banală analiză care arată ce spun cromozomii despre ora la care intervine decesul.

O picătură de sânge sau o probă de salivă îţi spun după o testare care durează 3-4 zile care este ora probabilă la care organismul tău cedează de bătrâneţe. Ora se calculează în funcţie de genotip, adică în funcţie de acele gene unice pentru fiecare dintre noi.

Geneticienii români spun că nu e o şarlatanie şi că rezultatele analizei se bazează pe date ştiinţifice extrem de precise.

Dimineaţa, la prânz sau seara, românii nu se îngrămădesc să afle când.... vor trece dincolo. Mai ales că analiza costă 240 de lei, iar pentru unii moartea e o chestiune... mai complicată.

Testul încă nu are un nume. Nici în România, nici în Statele Unite. Specialiştii vorbesc despre el ca despre analiza genei Perioud 1.
Iar analiza nu ar satisface doar curiozitatea multora dintre noi. Pe baza unui astfel de test, doctorii ne-ar putea prescrie tratamente personalizate cu medicamente.





×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close