Antena 3 CNN Life Știinţă "Găsiţi soluţii URGENT. Nu mai avem cum să scăpăm". ALARMA a fost dată de oamenii de ştiinţă în urmă cu puţin timp

"Găsiţi soluţii URGENT. Nu mai avem cum să scăpăm". ALARMA a fost dată de oamenii de ştiinţă în urmă cu puţin timp

"Găsiţi soluţii URGENT. Nu mai avem cum să scăpăm". ALARMA a fost dată de oamenii de ştiinţă în urmă cu puţin timp
de O.P.    |    07 Feb 2013   •   12:21

În 2013 trebuie găsite soluţii rapid pentru a preîntâmpina dezastrul care urmează să dea peste cap comunicaţiile de pe Terra. Oamenii de ştiinţa de la NASA au avertizat despre iminenţa unei superfurtuni solare care va produce daune de sute de milioane de euro.

Experţii de la Royal Academy of Engeneering spun că o astfel de furtună, care va lovi în acest an Pământul, are loc o dată la 200 de ani. În 2013 Soarele ajunge la finalul unui ciclu de 11 ani ceea ce înseamnă că activitatea şi exploziile vor fi mai intense şi de lungă durată.

Efectele unei superfurtuni sunt foarte grave: unul din 10 sateliţi care se află pe orbită va fi distrus, iar semnalele GPS ar putea fi întrerupte vreme de câteva zile.



Acest lucru va influenţa zborurile avioanelor, dar şi navigaţia vapoarelor, iar penele de curent vor fi mult mai lungi şi zonele care vor rămâne în întuneric vor fi mult mai mari.

Astronauţii care se află pe Staţia Spaţială vor fi expuşi unor cantităţi uriaşe de radiaţii, aşa că sănătatea lor este pusă în pericol.

"Pregătiţi-vă pentru că nu mai avem cum să scăpăm. Nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie să găsim soluţii urgent", a declarat Paul Cannon, profesorul care a trimis avertismentul guvernului Marii Britanii.





×
Subiecte în articol: furtuna solara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close