Antena 3 CNN Life Știinţă Informaţii noi despre megastructura extraterestră descoperită recent. Ce vor să facă oamenii de ştiinţă

Informaţii noi despre megastructura extraterestră descoperită recent. Ce vor să facă oamenii de ştiinţă

Informaţii noi despre megastructura extraterestră descoperită recent. Ce vor să facă oamenii de ştiinţă
Sursa foto: Foto: www.sciencespacerobots.com
23 Oct 2015   •   17:04

Saptamana trecuta, astronomii au dat peste ceea ce pare a fi un fenomen natural extrem de rar si inca neinteles sau, dupa cum a spus un om de stiinta, o posibila megastructura extraterestra, o idee ce a iesit la suprafata pentru ca toate celelalte explicatii s-au dovedit a fi gresite. Ramane o speculatie cu sanse incredibil de mici de confirmare, scrie soundofscience.info.  

Este vorba despre un tipar foarte ciudat al luminii ce inconjoara o stea indepartata. Tiparul nu poate fi explicat inca. Cand o planeta orbiteaza o stea si trece prin fata ei, noi percepem o estompare a luminii emise de ea de aproximativ 1%, dar orice ar trece prin fata stelei KIC 8462852, lumina scade cu 22%. Ceva foarte foarte mare  se afla acolo iar oamenii de stiinta au inceput sa arunce cu explicatii posibile, inclusiv o civilizatie extraterestra.

Cercetatorii s-au pus pe treaba. Au indreptat Allen Telescope Array, sau ATA, spre aceasta stea. ATA este compus din 42 de radiotelescoape din California.

Citiţi mai mult pe soundofscience.info. 

×
Subiecte în articol: telescop
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close