Antena 3 CNN Life Știinţă iPad-ul, gadgetul preferat al ofiţerilor de la Pentagon

iPad-ul, gadgetul preferat al ofiţerilor de la Pentagon

iPad-ul, gadgetul preferat al ofiţerilor de la Pentagon
Sursa foto: Foto: carcabot.com
10 Oct 2011   •   16:58

Steve Jobs a murit dar moştenirea sa va dăinui mult timp de acum încolo. Ipad-ul, ultima invenţie a celor de la  Apple, a devenit gadgetul favorit al exigenţilor ofiţeri de la Pentagon. Mai mult decât atât, oficialii instituţiei consideră că războiul viitorului se va desfăşura prin intermediul acestor dispozitive

De la comandantul şef al Pentagonului şi până la soldaţii din teatrele de război, întreaga armată americană utilizează tehnologia inventată de Steve Jobs şi colaboratorii săi.

Unul dintre şefii armatei americane a explicat de ce Ipad-ul e atât de popular în rândul ofiţerilor americani.

"Una dintre lecţiile pe care le-am învăţat în ultimii 10 ani de război este ca trebuie să ne depăşim limitele"

Generalul a recunoscut că Ipadurile au şi lipsuri. Din cauza viruşilor nu pot fi conectate direct la reţeaua informatică militară. Cu toate acestea, oficialul pentagonului nu concepe războiul viitorului fără tehnologia inventată de Apple.
 
În prezent, Ipadurile sunt folosite până şi de piloţii de vânâtoare din Afhanistan şi Irak., care se orientează în timpul luptelor cu ajutorul hărţilor încărcate pe dispozitivul celor de la Apple. Desigur, compania americană nu este singura care fabrică astfel de tehnologie dar, utilizarea produselor sale de către militarii Pentagonuluui este un semn cât de apreciată a fost munca lui Steve Jobs.

În urmă cu câţiva ani, mai mulţi oficiali de rang înalt ai instituţiei au fost la sediul central al Apple din California pentru a vedea cum se fabrică produse companiei.

×
Subiecte în articol: Pentagon iPad dispozitiv SUA steve jobs
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close