Antena 3 CNN Life Știinţă Luna, aşa cum nu poate fi zărită de pe Terra. Vezi aici imagini spectaculoase

Luna, aşa cum nu poate fi zărită de pe Terra. Vezi aici imagini spectaculoase

Luna, aşa cum nu poate fi zărită de pe Terra. Vezi aici imagini spectaculoase
de S.T.    |    17 Oct 2013   •   15:49

Oamenii de ştiinţă de la NASA au realizat o filmare spectaculoasă în care vei descoperi Luna, satelitului natural al Pământului, într-un alt mod.

Noile imagini arată cum se roteşte cel mai apropiat vecin al Terrei în jurul Soarelui, oferind o perspectivă nemaivăzută asupra Lunii.

NBC News scrie că, din cauza atracţiei gravitaţionale exercitate de planeta noastră asupra satelitului său natural, Luna îşi ţine mereu aceeaşi faţă spre Terra.

Partea îndepărtată a Lunii, ce nu potea fi niciodată zărită de pe Terra, este uneori supranumită în mod greşit "partea întunecată a Lunii".

Noua perspectivă asupra Lunii ne arată cum s-ar vedea satelitul natural al Pământului dacă nu ar fi "blocat" de gravitaţia terestră şi am putea să vedem cum se roteşte în jurul Soarelui.

Filmarea a fost realizată cu ajutorul datelor colectate de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), o sondă în valoare de 504 milioane de dolari lansată de NASA în iunie 2009 şi care înconjoară Luna la o altitudine de 50 de kilometri.

Sonda este dotată cu un instrument foarte puternic, Wide Angle Camera, care cartografiază Luna în fiecare lună, colectând de-a lungul timpului numeroase date care dezvăluie cum arată suprafaţa lunară în diferite condiţii de iluminat.

Vezi mai sus filmul realizat de specialiştii NASA.

×
Subiecte în articol: Luna Terra NASA
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close