Antena 3 CNN Life Știinţă O rachetă s-a prăbușit pe Lună | NASA clasifică evenimentul drept ”misterios”

O rachetă s-a prăbușit pe Lună | NASA clasifică evenimentul drept ”misterios”

NASA a declarat că o rachetă de origine naţională necunoscută care s-a prăbuşit pe Lună la începutul acestui an a produs un crater dublu la suprafaţă, o performanţă surprinzătoare.

O rachetă s-a prăbușit pe Lună | NASA clasifică evenimentul drept ”misterios”
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    02 Iul 2022   •   14:14

Lunar Reconnaissance Orbiter al agenţiei, care colectează date despre Lună, a observat două cratere după ce "corpul misterios al rachetei" s-a ciocnit cu Luna pe 4 martie, a declarat recent NASA.

Acesta a creat un crater estic cu un diametru de aproximativ 19,5 metri şi un crater vestic cu un diametru de aproximativ 17,5 metri. Agenţia a precizat că acest crater dublu ar putea indica faptul că racheta a avut o masă mare la fiecare capăt al ei.

De obicei, o rachetă care şi-a consumat combustibilul va avea masa doar la capătul cu motorul, cealaltă parte fiind un rezervor de combustibil gol, potrivit Mediafax.

Originea rachetei este incertă, dar craterul dublu pe care l-a produs ar putea dezvălui identitatea acesteia, potrivit comunicatului. Un corp de rachetă care a lovit

Luna nu a mai creat un crater dublu până acum, se precizează în comunicat. Houston Chronicle a relatat că nicio ţară care explorează spaţiul nu a revendicat până acum racheta ca fiind a sa, citează The Hill.

×
Subiecte în articol: racheta Luna NASA prabusire
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close