Antena 3 CNN Life Știinţă Raportul TULBURĂTOR care schimbă tot ce ştiam despre cel mai utilizat CONDIMENT

Raportul TULBURĂTOR care schimbă tot ce ştiam despre cel mai utilizat CONDIMENT

Raportul TULBURĂTOR care schimbă tot ce ştiam despre cel mai utilizat CONDIMENT
Sursa foto: Foto: adihadean.ro
de O.P.    |    16 Mai 2013   •   10:58

Consumul redus de sare, zahăr şi grăsimi - asta ne este recomandat de toţi medicii. Dar mai mulţi oameni de ştiinţă de la Institute of Medicine dau peste cap tot ce se credea despre condimentul cel mai utilizat în bucătăriile din întreaga lume: sarea.

Aceştia consideră că nu există vreun motiv ca oamenii să reducă consumul de sodiu, până la nivelul recomandat de autorităţi: mai puţin de jumătate de linguriţă pe zi.

În raportul elaborat de experţii de la Institute of Medicine la solicitarea Centers for Disease Control and Prevention, catalogat de mulţi medici nutriţionişti şi cardiologi drept "tulburător, se anunţă că oamenii nu trebuie să încerce să consume o cantitate mai mică de 2.300 de miligrame de sodiu pe zi.

Cercetătorii au luat în calcul toate dovezile ce au apărut pe această temă începând din 2005 până astăzi, atunci când fusese elaborat ultimul raport pe această temă.

"Chiar dacă scazi consumul de sare sub 2.300 de miligrame, nu există date care să arate existenţa vreunui beneficiu şi apar date în anumite subgrupuri ale populaţiei ce sugerează existenţa unor efecte negative”, a comentat dr. Brian L. Strom, preşedintele comitetului de experţi şi totodată profesor de sănătate publică la Universitatea Pennsylvania.

Printre efectele negative identificate se numără riscul sporit de atac de cord şi de deces. Comitetul nu a identificat o cantitate optimă de sodiu şi nici nu a lansat publicului o recomandare asupra cantităţii de sare pe care să o consume, scrie New York Times.

×
Subiecte în articol: sare condimente
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close