Antena 3 CNN Life Știinţă Record absolut de temperatură în Antarctica. S-au depășit 20 de grade! Ianuarie 2020 a fost cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată pe planetă

Record absolut de temperatură în Antarctica. S-au depășit 20 de grade! Ianuarie 2020 a fost cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată pe planetă

În Antarctica a fost înregistrată în luna februarie o temperatură de 20,75 grade Celsius, depăşind pentru prima dată pragul de 20 de grade Celsius.

o_1e12pleugo7212rr1ijb1uneojkb.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Feb 2020   •   23:29

Recordul a fost înregistrat pe 9 februarie pe Insula Seymour, anunță un om de știință.

Acesta a subliniat însă că temperatura nu indică o tendinţă a schimbărilor climatice, ci „este doar un semn că se întâmplă ceva diferit în această regiune”.

Ianuarie 2020 a fost cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată pe planetă, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice şi Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).

NOAA şi-a publicat joi estimarea: temperatura medie la suprafaţa globului a fost cu 1,14 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX şi cea mai ridicată de la începuturile măsurătorilor în 1880.

×
Subiecte în articol: Antarctica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close