Antena 3 CNN Life Știinţă S-a dovedit ştiinţific: persoanele inteligente consumă mai mult alcool

S-a dovedit ştiinţific: persoanele inteligente consumă mai mult alcool

S-a dovedit ştiinţific: persoanele inteligente consumă mai mult alcool
de S.T.    |    05 Dec 2013   •   19:21

Persoanele inteligente consumă mai mult alcool, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii finlandezi şi sprijinit de revista The New Republic.

Slate.fr scrie că cercetătorii au monitorizat 3.000 de gemeni identici, urmărind momentul când au vorbit prima dată, când au alcătuit fraze complexe, când au citit, dar şi când au consumat pentru prima oară alcool şi, de asemenea, au consemnat care dintre cei doi a băut mai mult.
   
Potrivit oamenilor de ştiinţă, dezvoltarea verbală este conectată cu inteligenţa socială, care ajută la legarea prieteniilor.

Geamănul care a consumat mai mult alcool este cel care are o viaţă socială mai bogată, astfel că probabilitatea ca el să bea mai mult este mai mare.
   
Un alt studiu publicat de Journal of Epidemiology and Community Health sugerează că şi consumul de droguri este corelat cu coeficientul de inteligenţă.
   
Un studiu recent scoate în evidenţă legătura dintre educaţie şi alcool. Cercetătorii de la London School of Economics au examinat datele furnizate de mai mulţi tineri adulţi britanici. La 30 de ani, 86% dintre femeile cu studii superioare au spus că beau alcool aproape în fiecare zi.

Totodată, explicaţiile au o mai mare legătură cu socializarea decât cu inteligenţa. Aceste femei au o viaţă socială intensă şi un loc important în cercurile frecventate de bărbaţi.

×
Subiecte în articol: inteligenta alcool alcool bauturi alcoolice
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close