Antena 3 CNN Life Știinţă Scurtă perioadă matinală în care avem capacitate maximă de a a munci eficient. Tu îţi iroseşti cele mai productive ore ale zilei?

Scurtă perioadă matinală în care avem capacitate maximă de a a munci eficient. Tu îţi iroseşti cele mai productive ore ale zilei?

Scurtă perioadă matinală în care avem capacitate maximă de a a munci eficient. Tu îţi iroseşti cele mai productive ore ale zilei?
de S.T.    |    02 Dec 2014   •   10:00

Dan Ariely, un expert în studiul comportamentului la Duke University, susţine că este extrem de neproductiv să ne începem ziua de lucru cu o discuţie la cafea.

Potrivit lui, mulţi oameni nu înţeleg modul în care variază capacităţile şi productivitatea în cursul unei zile de lucru.

Ariely consideră că toţi avem o scurtă perioadă matinală- cam primele două ore după ce ne-am trezit- în care avem capacitatea maximă, din punct de vedere cognitiv, de a a munci eficient, notează Fox News.

"Una dintre cele mai triste greşeli în ceea ce priveşte gestionarea timpului este această tendinţă a oamenilor de a irosi cele mai productive două ore ale zilei făcând lucruri pentru care nu e nevoie de mari capacităţi cognitive”, spune specialistul.

 "Dacă am putea recupera aceste ore preţioase, cei mai mulţi dintre noi am avea mult mai mult succes în îndeplinirea a ceea ce dorim cu adevărat să realizăm.”

Amânând pentru mai târziu şuetele cu colegii şi navigarea pe reţele de socializare şi apucându-se de treabă imediat ce ajung la serviciu, oamenii ar putea fi mult mai productivi.


 


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close