Antena 3 CNN Life Știinţă Sexul în spaţiu poate duce la apariţia unor boli potenţial letale

Sexul în spaţiu poate duce la apariţia unor boli potenţial letale

Sexul în spaţiu poate duce la apariţia unor boli potenţial letale
de S.T.    |    14 Mar 2013   •   15:31

Turiştii spaţiali care sperau să intre în curând în mult râvnitul "220-mile high club" au fost readuşi cu picioarele pe Pământ de un studiu recent, potrivit căruia sexul în spaţiu dăunează sănătăţii, informează Daily Mail.
   
"Mile high club" este un termen argotic din limba engleză care se aplică, colectiv, persoanelor care întreţin raporturi sexuale atunci când se află la bordul avioanelor. Staţia Spaţială Internaţională se află la o altitudine de circa 220 de mile.
   
Experimentele recente, realizate pe plante, au demonstrat faptul că schimbările de gravitaţie sunt vătămătoare pentru celule şi ar putea conduce la declanşarea unor boli potenţial letale, precum cancerul şi maladia Alzheimer.
   
Zvonurile potrivit cărora astronauţii ruşi şi americani au făcut deja sex în spaţiu circulă de peste un deceniu, însă NASA şi guvernul rus au negat de fiecare dată acest lucru.
   
Oamenii de ştiinţă spun că lipsa gravitaţiei afectează procesele implicate în reproducţie şi poate să cauzeze apariţia unor boli cerebrale şi chiar a cancerului.
   
Deşi oamenii au ajuns deja în spaţiu de peste 50 de ani, e puţin probabil ca ei să fi întreţinut raporturi sexuale în spaţiu, în ciuda introducerii echipelor mixte de astronauţi, în 1983.
   
NASA şi guvernul rus nu interzic explicit raporturile sexuale de la bordul ISS, regulamentele agenţiilor spaţiale recomandă ca "relaţiile de încredere" şi "standardele profesionale" să fie menţinute tot timpul pe durata misiunilor spaţiale.
   
Potrivit specialiştilor, sexul în spaţiu va deveni o realitate în cele din urmă, întrucât viitoarele misiuni spre Marte cu echipaj uman la bord vor avea nevoie de câţiva ani pentru a ajunge la destinaţie, iar abstinenţa sexuală pentru o perioadă atât de îndelungată ar reprezenta o cerinţă prea dură pentru majoritatea oamenilor.
   
În plus, sexul va constitui o parte naturală din viaţa de pe viitoarele baze lunare şi marţiene, cu atât mai mult cu cât scopul este acela de a stabili, într-o bună zi, colonii care să se întreţină singure.
   
Dezvoltarea transporturilor spaţiale private va deschide şi mai mult uşa către practicarea sexului în spaţiu. Compania Virgin Galactic speră să înceapă să trimită turişti în spaţiul suborbital anul viitor.
   
Compania britanică a refuzat deja o ofertă de 1 milion de dolari ce provenea de la un întreprinzător nespecificat care dorea să producă un film cu scene reale de sex în spaţiu.

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close