Studiul care dă noi speranţe supraponderalilor: Senzaţia de foame este reglată de un hormon

de S.T.    |    11 Sep 2012   •   19:52
Studiul care dă noi speranţe supraponderalilor: Senzaţia de foame este reglată de un hormon Foto: Mediafax/AFP
Senzaţia de foame este reglată printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul şi cortexul cerebral, însă şi hormonii joacă un rol important. Cercetătorii de la Clinica universitară de medicină internă din Viena au demonstrat că Ghrelin, un hormon din tractul stomaco-intestinal, apare în dozaje diferite la oamenii graşi şi la cei slabi, determinând astfel variaţiile de greutate.

Membrii echipei de cercetători speră ca, odată cunoscut acest lucru, să se poată crea medicamente care să stimuleze apetitul persoanelor foarte slabe - cum ar fi suferinzii de cancer sau bătrânii -, respectiv să se inhibe senzaţia de foame la cele supraponderale, relatează cotidianul Der Standard.

Echipa de cercetători condusă de Anton Luger lucrează, în prezent, la identificarea centrilor cerebrali care se activează în momentul în care o persoană percepe senzaţia de foame şi cum pot fi influenţaţi aceşti centri.

Primele rezultate vor fi prezentate în cadrul celui de-al 15-lea Congres al Asociaţiei Europene de Neuroendocrinologie (ENEA) din Viena.

x close