Teoria lui Albert Einstein, RESPINSĂ de NASA. "Va depăşi viteza luminii"

de O.P.    |    24 Iul 2013   •   13:06
Teoria lui Albert Einstein, RESPINSĂ de NASA. "Va depăşi viteza luminii"

Expertii agentiei spatiale americane NASA lucreaza la crearea unei tehnologii cu ajutorul careia, prin deformarea spatiului, o nava cosmica sa poata depasi viteza lumii. Dar pentru asta ei trebuie sa respinga teoriile de baza ale lui Albert Einstein.

La centrul de cercetare al NASA din statul Texas, se lucreaza la un motor capabil sa invaluie nava cosmica intr-un „balon de deformare”: pe de o parte spatiul va fi largit, iar pe de alta – redus. Astfel, aparatul zburator „se va indeparta de Terra spre destinatia lui indepartata dupa modelul spatiu-timp, care combina spatiul tridimensional si timpul unidimensional intr-o constructie numita continuu spatiu-timp”.

Ideea apartine fizicianului Harold White.

In varsta de 43 de ani, inventatorul si-a cladit calculele pe teoriile colegului mexican Miguel Alcubierre, care a estimat in 1994 ca viteza luminii indicata de teoria relativitatii elaborata de Albert Einstein, adica 300.000 kilometri pe secunda, poate fi depasita daca oamenii de stiinta vor identifica o modalitate de a controla densitatea spatiului, scrie incomemagazine.ro.

Parteneri
x close