Antena 3 Life Știinţă Teorie UIMITOARE cu privire la moartea lui Tutankamon

Teorie UIMITOARE cu privire la moartea lui Tutankamon

de L.D.    |    14 Sep 2012   •   16:03
Teorie UIMITOARE cu privire la moartea lui Tutankamon
Sursa foto: Foto: wysinger.homestead.com

O nouă teorie sugerează că Faraonul Egiptean Tutankamon se poate să fi murit din cauza sânilor mari şi a sfârcurilor, precum şi a şoldurilor late pe care acesta le avea, este de părere un medic britanic, scrie The Sun.

Istoricii de asemenea sunt de părere că acesta este posibil să se fi născut cu un psihic feminin.

Epilepsia de lob temporal afectează hormonii responsabili cu dezvoltarea sexuală, bărbaţii care suferă de astfel de boală având trăsături femininte, precum şolduri mai late sau sâni proeminenţi. Aceste trăsături au fost întâlnite atât la mumia faraonului, cât şi în picturile şi sculpturile care îl înfăţişează.

Medicii spun de asemenea că epilepsia ar putea fi în spatele viziunilor religioase din familia Faraonului şi ar fi putut explica deciziile luate de faraonul Amenhotep al IV-lea, tatăl lui Tutankamon, care a renunţat la religia politeistă pentru a instaura un unic cult monoteist în imperiu.

Alte teorii sugerează că se poate ca acesta să fi murit în urma unei muşcături de şarpe, o epidemie sau a unui accident.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close