Antena 3 Life Știinţă Testul care demonstrează că radiologii pot omite detalii vitale. Tu vezi gorila din imagine?

Testul care demonstrează că radiologii pot omite detalii vitale. Tu vezi gorila din imagine?

13 Feb 2013   •   10:21
Testul care demonstrează că radiologii pot omite detalii vitale. Tu vezi gorila din imagine? Galerie foto (2) Foto: Daily Mail

Un studiu psihologic condus de cercetătorii unui spital din SUA a arătat că peste 83% dintre radiologi nu au văzut gorila care apare în imaginea de mai jos. Şi asta cu toate că au privit-o în mod insistent şi repetat.

Studiul are ca scop scoaterea în evidenţă a „orbirii neintenţionate”, mai exact a faptului că radiologilor le pot scăpa detalii care se află chiar în faţa ochilor.Testul gorilei a fost realizat cu ajutorul a 24 de radiologi care au fost rugaţi să examineze radiografiile a cinci pacienţi (4 sănătoşi şi unul care suferea de cancer la plămâni), arată Daily Mail.

Primele patru radiografii aparţineau persoanelor sănătoase. Gorila era „ascunsă” în 5 imagini consecutive dintr-un calup de 239 de imagini cu radiografii ale persoanei bolnave.


 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close