Antena 3 CNN Life Știinţă Vegetarienii au mai multe probleme de sănătate decât persoanele care consumă carne

Vegetarienii au mai multe probleme de sănătate decât persoanele care consumă carne

Vegetarienii au mai multe probleme de sănătate decât persoanele care consumă carne
Sursa foto: Foto: www.devegetarier.nl
04 Apr 2014   •   14:47
Un studiu recent arată că persoanele vegetariene sunt mai puţin sănătoase în comparaţie cu cele care consumă carne, în ciuda faptului că beau mai puţin alcool, fumează mai puţin şi sunt mai active din punct de vedere fizic decât semenii lor "carnivori", relatează independent.co.uk.

Potrivit autorilor studiului realizat la Medizinische Universität Graz din Austria, dieta vegetariană, caracterizată printr-un consum scăzut de grăsimi saturate şi colesterol şi unul ridicat de fructe, legume şi produse din cereale integrale, pare să prezinte riscuri crescute de favorizare a apariţiei cancerului, alergiilor şi tulburărilor mintale, precum depresie şi anxietate.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.320 de voluntari care au fost aleşi în funcţie de vârsta, sex şi statutul socioeconomic. 330 dintre voluntari erau vegetarieni, 330 de persoane mâncau carne, dar şi multe fructe şi legume, 330 de persoane aveau "o dietă obişnuită" şi 330 de persoane mâncau foarte multă carne.

Oamenii de ştiinţă austrieci au stabilit că vegetarienii consumau mai puţin alcool şi aveau IMC-uri (indice de masă corporală) mai mici, dar, cu toate acestea, aveau o sănătate mintală şi fizică mai scăzută.

Cei care mâncau mai puţină carne apelau, totodată, la practici medicale mai puţin sănătoase, precum anularea programărilor la medic pentru controalele medicale preventive şi anularea programărilor pentru vaccinare.

"Studiul nostru a arătat că adulţii austrieci care adoptă o dietă vegetariană sunt mai puţin sănătoşi (prezintă riscuri de cancer, alergii şi tulburări mintale), au o calitate a vieţii mai scăzută şi, de asemenea, necesită mai multe tratamente medicale", au declarat autorii studiului.

Autorii îşi apără studiul în faţa acuzaţiilor potrivit cărora cercetarea lor ar reprezenta de fapt o reclamă pentru industria cărnii: "Ne-am distanţat deja de această acuzaţie pe care o considerăm o interpretare incorectă a datelor noastre. Noi am descoperit că vegetarienii suferă mai mult din cauza anumitor boli precum astm, cancer şi tulburări mintale decât persoanele care mănâncă şi carne, dar noi nu putem să spunem care este cauza şi care este efectul. Vor trebui făcute mai multe alte studii înainte de a găsi un răspuns la această întrebare".

 

 

×
Subiecte în articol: sănătate vegetarieni
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close