Antena 3 CNN Life Greșeala pe care mulți șoferi o fac în trafic! Titi Aur: ”Nu e bine! Ar trebui învățat din școala de șoferi!”

Greșeala pe care mulți șoferi o fac în trafic! Titi Aur: ”Nu e bine! Ar trebui învățat din școala de șoferi!”

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre o greșeală pe care șoferii o fac frecvent în trafic, ce duce la numeroase accidente grave.

Greșeala pe care mulți șoferi o fac în trafic! Titi Aur: ”Nu e bine! Ar trebui învățat din școala de șoferi!”
Sursa foto: Pixabay / Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    25 Sep 2023   •   16:07

Este vorba despre faptul că șoferii uită adesea să se asigure în oglinzile retrovizoare.

”Aici avem regula care spune că trebuie să te uiți la cel mult 6 secunde în oglindă. Toate testele au demonstrat că, dacă nu te-ai uitat în ultimele 6 secunde în spate, tu nu știi ce se întâmplă. Iar în cazul în care trebuie să frânez în mod special, instinctul meu spune să nu frânez brusc, că dacă intră ăla din spate în mine? Sau să nu trag dreapta sau stânga, că dacă am mașină?

Regula spune că la cel mult 6 secunde trebuie să arunci o privire în oglindă. Acest lucru îl facem instinctiv, dar nu toți...”, a explicat Titi Aur pentru DCNews.  

Specialistul în conducere defensivă recomandă testul cutiei puse în spate, care obturează oglinda.  

”Vedeți de câte ori vă enervează, pentru că poate sunteți obișnuiți să vă uitați, dar nu vă dați seama. Problema e la câte secunde, că dacă te uiți la 20 de secunde nu e bine, dacă te uiți o dată pe zi, nu e bine. Într-o situație când trebuie să frânezi sau să eviți, știi ce ai în jurul tău. E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”, mai spune Titi Aur. 

×
Subiecte în articol: Titi Aur
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close