x close

Inedit. Ce vrea să facă un ministru cu apa din râul Gange

de M.Z.    |    31 Mai 2016   •   09:13
Inedit. Ce vrea să facă un ministru cu apa din râul Gange Foto: pixabay.com

Credincioșii hinduși vor putea să primească în curând apă din Gange prin poștă, a anunțat luni un ministru indian a cărui țară caută să dezvolte platforme de comerț on-line, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Gangele este un râu sacru pentru hinduși, iar cei care plonjează în apele sale în timpul ceremoniilor religioase se spune că își spală păcatele.

Ministrul telecomunicațiilor Ravi Shankar Prasad a explicat că a primit un mare număr de cereri prin care se solicita ca apă din fluviul Gange să poată fi livrată prin poștă.

"Am întrebat departamentul de poștă care utilizează platformele de comerț on-line dacă poate furniza 'Gangajal' (apa din Gange) oamenilor", a spus el. "Dacă un factor poate livra telefoane mobile, șari-uri (costum tradițional indian purtat de femei - n.n.), bijuterii, îmbrăcăminte, de ce nu, și apă din Gange?", a adăugat demnitarul indian.

Aproximativ 80 la sută din populația Indiei este de religie hindusă, însă există și mulți musulmani, creștini și budiști.

India Post, serviciul public de curierat, a ajuns în ultimii doi ani la acorduri cu aproximativ 400 de companii de comerț on-line, inclusiv cu Amazon și cu gigantul indian FlipKart, pentru a asigura livrarea a numeroase produse.

Aceste acorduri au permis să sporească din 2014 de cinci ori numărul de colete livrate, ajungând la 75.000 de livrări pe zi.

Parteneri
Parteneri
sati