Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Bei cafea pe stomacul gol? Trebuie să citești asta

Bei cafea pe stomacul gol? Trebuie să citești asta

Bei cafea pe stomacul gol? Trebuie să citești asta
10 Aug 2015   •   11:36

Cai mai mulți oameni își încep diminețile cu o ceașcă de cafea fierbinte, fără să știe efectele negative pe care acest lucru le are asupra sănătății. Nici în zilele aglomerate, când prânzul nu este o opțiune, nu este o idee bună să bem o cafea pentru a calma senzația de foame și a câștiga puncte suplimentare la capitolul energie. Iată efectele negative ale acestor obiceiuri:

1. Crește aciditatea


Atunci când bem cafea pe stomacul gol, aciditatea crește, iar acest lucru duce la arsuri stomacale și indigestie. În cazuri extreme, acest obicei poate cauza ulcer, sindromul intestinului iritabil sau reflux gastroesofagian. Atenție mare și la calitatea cafelei pe care o consumați! Cea ieftină poate intensifica aceste probleme.

2. Anxietate


În general, atunci când bem multă cafea experimentăm deseori stări de anxietate sau stres. Atunci când o cantitate mare de cafea este consumată pe stomacul gol, aceste probleme se intensifică. Dacă vă confruntați cu astfel de stări, medicii recomandă să mâncați ceva imediat. De asemenea, dacă o cafea este băută în timpul mesei, aceste efecte sunt considerabil reduse.

3. Nivel redus de hormoni


Principala cauză a stresului și anxietătii provocate de cafea este un nivel redus de hormoni. Aceste probleme hormonale sunt cauzate tot de consumul de cafea pe stomacul gol. Cafeina care intră în organism odată cu cafeaua de dimineață inhibă producția de serotonină, denumită si hormonul fericirii. Principala cauză a depresiilor este un nivel redus al acestui hormon. Atunci când o persoană își va schimba obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol, va experimenta o stare generală îmbunătățită.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close