Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo! Cod roșu de vânt la munte. Vor fi rafale de 140 de kilometri pe oră

Alertă meteo! Cod roșu de vânt la munte. Vor fi rafale de 140 de kilometri pe oră

Un val de aer polar lovește România. Vremea se schimbă radical. Maximele scad și cu 10 grade Celsius în 24 de ore. ANM vine cu o avertizare de cod roșu de vânt la munte. Rafalele ajung și la 140 de kilometri pe oră.

Alertă meteo! Cod roșu de vânt la munte. Vor fi rafale de 140 de kilometri pe oră
Sursa foto: Gettyimages | SingerGM
de Ioana Mircea    |    27 Mar 2023   •   17:47

Elena Mateescu, director general ANM susține că episodul de frig care va lovi România, începând de mâine, nu este de durată.

"Vorbim de o schimbare semnificativă a condițiilor meteorologice și a vremii. De la valori care s-au apropriat de pragul unei zile de vară, de 25 de grade Celsius, regimul de temperaturi va caracteriza o vreme apropiată de normal sau chiar mai rece, în special în regiunile intracarpatice sau în zonele depresionare din estul Transilvaniei", a precizat aceasta.

Va urma o scădere a valorii temperaturii cu mai mult de 10 grade pentru că deja răcirea este semnificativă în zonele intracarpatice.

Citește și: Meteorologii au anunțat când scăpăm de frig! Oscilații de temperaturi de peste 12 grade de la o zi la alta

"De mâine, răcirea se va resimți în toată țara pentru că maximele nu vor mai depăși decât cel mult 12 grade. De asemenea, și pe parcursul zilei de miercuri și joi, iar de vineri o să consemnăm un nou proces de încălzire cu valori de temperaturi în creștere, 7- 15 grade, ca într-adevăr sâmbătă să vorbim din nou de 10 -17 grade, inclusiv în Capitală, 16, 17 grade", a spus meteorologul.

De asemena, Elena Mateescu  a menționat că până atunci sunt în vigoare și alerte meteorologice, inclusiv de cod roșu.

"Acesta intră în vigoare mâine dimineață și va fi valabil până mâine la ora 14.00, pentru că în zona Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1800 de metri, vântul va avea rafale care pot depăși 140 de kilometri pe oră, iar în Carpații de Curbură sau în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 de metri, de asemenea, rafale susținute de 120-140 de kilometri pe oră, acolo unde începând din această seară de la ora 23.00, până marți la ora 23.00, rămâne în vigoare codul portocaliu și în resul țării, codul galben, pentru că și în restul țării este vorba despre intensificări la cote mai reduse 45-65 de kilometri pe oră, dar în același timp și cantități de apă care pot depăși 15- 20 de litri pe metrul pătrat, iar la munte vor predomina ninsorile", a declarat aceasta pentru Antena 3 CNN.
 

×
Subiecte în articol: cod roşu vânt puternic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close