Antena 3 CNN Meteo Care va fi cea mai fierbinte zi din această săptămână. Meteorologul Alina Șerban a anunțat când scăpăm de caniculă

Care va fi cea mai fierbinte zi din această săptămână. Meteorologul Alina Șerban a anunțat când scăpăm de caniculă

Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat care vor fi cele mai fierbinți zile ale acestei săptămâni și cât va mai dura canicula.

Care va fi cea mai fierbinte zi din această săptămână. Meteorologul Alina Șerban a anunțat când scăpăm de caniculă
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    18 Iul 2022   •   14:47

”Masa de aer tropical ce a determinat temperaturi foarte ridicate în zona Spaniei, a Portugaliei, zilele trecute, se va deplasa în următorul interval de timp în partea de vest a continentului european, la mijlocul săptămânii în centru și apoi în estul continentului european, astfel încât va ajunge și în zona țării noastre. 

Joi sunt anunțate cele mai mari temperaturi în zona țării noastre, temperaturi de caniculă, temperaturi de 35, 36, 37, poate chiar 38 de grade, în vestul țării noastre. Vorbim de temperaturi ce se vor înregistra în adăposturile meteorologice, acest lucru însemnând la umbră. 

Vom avea disconfort termic accentuat în vest, în sud, în estul țării, dar și în centru și în zonele de podiș. 

Ulterior, masa de aer cald se va deplasa către partea de sud-est a teritoriului și acolo vom înregistra cele mai ridicate temperaturi în cursul zilei de vineri. 

Se pare că ulterior va exista o ușoară răcorire și se va încălzi din nou spre finalul săptămânii următoare. 

Mai mult decât atât, ar fi de subliniat faptul că, dacă la momentul acesta vorbim deja de o secetă pedologică extremă instalată în aproape toate culturile agricole, aceasta se va intensifica, pentru că ploile sunt foarte puține și slabe cantitativ și dacă vor apărea spre finalul săptămânii ceva fenomene specifice instabilității atmosferice și vor determina cantități mai însemnate de apă, nu vor acoperi necesarul de umiditate din sol. Asta în condițiile în care vedem că la nivelul țării noastre sunt temperaturi tot mai ridicate”, a declarat Alina Șerban la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: canicula Alina Şerban ANM
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close