Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de la ANM | Ninsori și ploi abundente în România. Când scăpăm de episodul de iarnă

Avertizare meteo de la ANM | Ninsori și ploi abundente în România. Când scăpăm de episodul de iarnă

România este vizată de trei coduri galbene.

Avertizare meteo de la ANM |  Ninsori și ploi abundente în România. Când scăpăm de episodul de iarnă
Sursa foto: Amir Levy/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2022   •   11:07

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), trei coduri galbene de vreme rea sunt în vigoare până luni seară. Un cod galben a fost emis pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10.00 – 21 noiembrie, ora 10.00, perioadă în care va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Un al doilea cod galben, pentru 21 noiembrie, ora 05.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, vizează ninsori moderate cantitativ.

"Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei", a anunțat ANM.

În București temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20-30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40-45 km/h). Temperatura maximă va fi cuprinsă între  11 și 13 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius.

Conform prognozei de specialitate, în săptămâna 21 – 28 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close