Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo Cod roșu de vreme severă la munte. ANM anunță vijelii puternice, cu rafale de peste 145km/h

Avertizare meteo Cod roșu de vreme severă la munte. ANM anunță vijelii puternice, cu rafale de peste 145km/h

Meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de vânt puternic și vijelii la munte, valabilă pentru trei judeţe din ţară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   14:07

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă până joi la ora 17:00 și vizează zonele de munte din județele Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Județul Argeş , zona de munte de peste 1800 m;
Județul Prahova , zona de munte de peste 1800 m;
Județul Dâmboviţa , zona de munte de peste 1800 m;

Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 145 km/h.

Codul portocaliu de viscol, prelungit în Carpații Meridionali

Meteorologii au prelungit joi avertizările de viscol și precipitații emise emiercuri. Astfel în Carpații Meridionali este în vgoare o avertizare Cod portocaliu de viscol și precipitații abundente.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de peste 50-70 l/mp. La început vor predomina ploile, iar pe parcursul zilei de vineri, în general la altitudini de peste 1200 m, va ninge și local se va depune strat consistent de zăpadă.

În zona înaltă, la peste 1700 m, vor fi intervale în care va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h) și vizibilitate redusă.

Avertizarea Cod portocaliul este în vigoare de joi de la ora 14.00 până vineri la ora 20.00.

Tot de joi de la ora 14.00 până sâmbătă la ora 2.00 este în vigoare și o avertizare Cod galben.

Conform acesteia, în zona montană și local în nordul Olteniei se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Pe parcursul zilei de joi va ploua și doar la altitudini de peste 1700 m se
vor semnala precipitații mixte, iar începând de vineri dimineață, treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane și se va depune strat de zăpadă.

Local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70-90 km/h viscolind și spulberând zăpadă.

Citește și: România între cod roşu de viscol şi temperaturi de vară. Ce spun meteorologii

Vremea se menține caldă în Capitală

Vremea se menține caldă în Capitală cu maxime de 20-21 de grade joi și de 15-16 grade vineri, arată ANM în prognoza specială pentru București, emisă joi.

Astfel, în intervalul joi ora 14.00 - sâmbătă ora 2.00 vremea se va menține extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime de 20-21 de grade joi după-amiaza, valori cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale, și de 15-16 grade vineri.

Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, mai ales în seara zilei de vineri și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă. 

Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări (rafale în jurul a 45 km/h). Temperaturile minime vor fi de 5-8 grade, în scădere în noaptea de vineri spre sâmbătă spre 0-2 grade.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo cod rosu vreme severă
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close