Antena 3 CNN Meteo Meteorologii anunță un dom de căldură extremă! Zonele unde temperaturile vor depăși 40 de grade

Meteorologii anunță un dom de căldură extremă! Zonele unde temperaturile vor depăși 40 de grade

Schimbarea tiparului vremii din ultimele zile ale lunii august a dus la o răcire semnificativă în cea mai mare parte a Europei. Cu toate acestea, meteorologii anunță un val de căldură intensă în perioada următoare.

Meteorologii anunță un dom de căldură extremă! Zonele unde temperaturile vor depăși 40 de grade
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    05 Sep 2023   •   11:22

Potrivit meteorologilor, începând de ieri, un dom de căldură și-a făcut deja simțită prezența asupra jumătății de vest a continentului european, cuprinzând Franța, Benelux, din care fac parte Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, dar și Marea Britanie, unde se anunță căldură extremă. Acest lucru ar putea duce la un record pentru luna septembrie, deoarece valul de căldură se va intensifica pe parcursul săptămânii.  

Valul de căldură se va răspândi treptat în Europa centrală și de nord, pe măsură ce domul de căldură se va extinde pe o mare parte a continentului. Se prognozează că acest model meteorologic va domina Europa timp de aproximativ 7-10 zile, posibil până la jumătatea lunii septembrie, scrie severe-weather.eu.

Vor rezulta astfel temperaturi extreme și semnificativ anormale în multe zone ale Europei.  

Temperaturile vor atinge aproximativ 30 de grade în Anglia, 30 de grade în Benelux și Germania, în timp ce Franța ar putea avea din nou peste 40 de grade în zilele următoare.

Meteorologic vorbind, Europa se află acum în prima lună a sezonului de toamnă, așa că aceste temperaturi prognozate sunt extrem de ridicate pentru această perioadă. 

Așadar, valul de căldură se va extinde mai întâi peste Franța, apoi se va extinde în Marea Britanie și Irlanda, Benelux și restul Europei de Vest până la mijlocul săptămânii.

Apoi, la sfârșitul săptămânii, se preconizează temperaturi mult mai ridicate și în părțile centrale și nordice ale continentului, inclusiv în Scandinavia. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo dom căldură Europa
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close