Antena 3 CNN Meteo România se topeşte la propriu! Directorul ANM anunţă unde se vor înregistra 40 de grade Celsius

România se topeşte la propriu! Directorul ANM anunţă unde se vor înregistra 40 de grade Celsius

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat în exlusivitate la Antena 3, că urmează zile cu temperaturi caniculare pentru România ce vor atinge 40 de grade Celsius, în special în zona de vest a ţării.

România se topeşte la propriu! Directorul ANM anunţă unde se vor înregistra 40 de grade Celsius
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    18 Aug 2022   •   16:49

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, însă se va menține călduroasă în unele regiuni.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat că temperaturile vor fi caniculare, iar mâine va fi cea mai călduroasă zi din această săptămână.

"Mâine este posibil să consemnăm cele mai ridicate valori, 39-40 de grade, în partea de vest a ţării. De altfel, mâine va fi cea mai călduroasă zi din această săptămână, valorile de temperaturi la nivel naţional înregistrându-se între 28 până la 38 de grade.

Vorbim de disconfort termic ridicat în partea de vest şi sud a ţării, acolo unde şi indicele de temperatură-umezeală va depăşi oragul critic de 80 de unităţi. Şi astăzi o vreme călduroasă.

De altfel, până mâine ştim că este în vigoare avertizarea meterologică de cod galben, în partea de vest şi sud a ţării ce vizează canicula şi disconfortul termic ridicat. Astfel, ne aşteptăm la temperaturi, în partea de vest, sud-vest a ţării, de până la 38 de grade (...)

Sâmbătă vorbim de temperaturi uşor mai scăzute în partea de vest a ţării, dar în schimb, în sudul ţării, vremea ne aşteptăm să fie în continuare călduroasă, valori de temperaturi de până la 37 de grade şi coborârea valorilor în partea de vest a ţării va veni la pachet şi cu fenomene de instabilitate atmosferică, temporar fiind caracaterizată de adverse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, iar în intervale scurte de timp vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate", a declarat Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3

Citiţi şi: Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în opt judeţe | Autorităţile au trimis mesaje RO-Alert 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu canicula vremea meteo
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close