Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii! Zonele unde va ninge puternic

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii! Zonele unde va ninge puternic

Furtuna Isha, care a făcut ravagii în Europa, lovește România. Viscolul și vremea rea și-au făcut simțită prezența în jumătate din țară, acolo unde vântul bate cu peste 100 de km pe oră.

de Laura Dinu    |    26 Ian 2024   •   14:33

În ultimele zile, furtuna Isha a generat condiții meteorologice extreme în mai multe zone din Europa. Aceasta va lovi și România, în ciuda temperaturilor care păreau să capete un trend ascendent.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi afectată țara noastră de această furtuna și la ce trebuie să ne așteptăm.

”Astăzi vorbim pentru zona Moldovei, în special, pentru Transilvania, Oltenia și Dobrogea, dar și Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700 m, acolo unde vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90-110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Vorbim de Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură.

De asemenea la altitudini mai mari de 1700 m, deoarece în continuare vitezele de vânt la rafală vor depăși 90-110 km/h cu, vizibilitatea redusă și cu viscol puternic”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.

”Intensificări ale vântului vor fi de interes și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică în zona montană, cu viteze la cote mai reduse, de 60-80 km/h.

Citește și: Furtuna Isha aduce un nou val de ninsori puternice în România! Zonele cele mai afectate

Trebuie să menționăm cantitățile de precipitații, mai ales mâine, la nivel local, 10-15 l/mp, izolat până la 25-30 l/mp, în special în Carpații Meridionali dar și în Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea.

Nu în ultimul rând, este posibil să avem chiar ninsori, nu numai în zona montană ci și în aceste regiuni.

Din punct de vedere termic, o vreme, la nivelul maximelor, între 0 până la 8 grade. Dimineața rămân preponderent, între -5 până la 1 grad.

Chiar la sfârșitul acestei săptămâni, mai ales duminică, valorile de temperaturi în scădere, cel puțin la nivelul minimelor, ne apropiem din nou de pragul de ger, în special în depresiuni, spre -10 grade, chiar și luni, 12 grade, până la 0 grade.

Inclusiv în capitală vom avea minime de -6...-4 grade. În zona preorășenească vor fi chiar valori mai mici, spre -8 grade”, a mai spus Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoză meteo ANM vremea
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close