Antena 3 CNN Meteo Vine frigul în România! Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta

Vine frigul în România! Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta

Plouă torențial la această oră în mai multe zone din București și din țară iar meteorologii nu au vești bune pentru noi. Temperaturile vor continua să scadă iar de precipitații nu vom scăpa prea curând.

Vine frigul în România! Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    31 Aug 2022   •   07:43

Vremea va rămâne închisă până spre finalul acestei săptămâni în majoritatea zonelor din țară. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină. 

Astăzi, în regiunile din sud-estul țării, în urma precipitațiilor, cantitățile de apă vor fi mari, depășind 25- 40 de litri pe metru pătrat. 

Până la ora 10:00 rămân în vigoare avertismentele cod galben și cod portocaliu emise de meteorologi, avertismente ce pot fi prelungite. 

Însă toamna își va face simțită prezența nu doar prin cantitatea mare de precipitații, ci temperaturile vor scădea și ele semnificativ. Potrivit meteorologilor, între 1 și 6 septembrie urmează o răcire bruscă și semnificativă, și asta din cauza unui val de aer rece care va pătrunde în țara noastră. Astfel, dacă astăzi temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, până sâmbătă, valorile termice nu vor mai depăși 18-27 de grade. 

Sunt anunțate, și pe parcursul zilei de astăzi, în majoritatea regiunilor din țară, precipitații abundente, în special în zonele montane și submontane, unde s-ar putea înregistra cantități mari de apă. 

×
Subiecte în articol: vremea frig
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close