Antena 3 CNN Meteo Fenomen neobişnuit în România: Furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere

Fenomen neobişnuit în România: Furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere

Un fenomen meteo neobişnuit a fost surprins în Lupeni, Hunedoara. Este vorba despre o furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere.

Fenomen neobişnuit în România: Furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere
Sursa foto: Pixabay.com/jillwellington
de Silvia Preda    |    18 Ian 2022   •   16:39

Uluiţi de acest fenomen, oamenii au filmat furtuna şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

"În spatele frontului de masă de aer cald a fost un front de aer mai rece cuplat cu masa de aer dinspre latitudini nordice, dinspre nord-estul Europei. A generat astfel de fenomene mai ales în partea de vest, centru, est a țării acolo în ultimele 24 de ore am avut în special intensificări ale vântului susținute asociate cu ninsori viscolite.

Acest lucru va fi de interes în bună parte din țară în continuare în estul, centrul, local în sudul și sud-estul țării precum și în zonele de munte, acolo unde până în această seară la ora 20:00 rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben", a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

E cod galben de intensificări susţinute ale vântului

Pe parcursul zilei de marţi (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul şi local în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

În Carpaţii Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90-110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusã.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60-85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei şi local în Muntenia, 55-60 km/h.

 

×
Subiecte în articol: furtuna zapada tunete fulgere Lupeni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close