Antena 3 CNN Meteo După furtunile puternice, revine canicula! Zonele unde se vor înregistra 38 de grade Celsius

După furtunile puternice, revine canicula! Zonele unde se vor înregistra 38 de grade Celsius

După ce zile la rând ţara noastră a fost măturată de furtuni puternice, ne aşteaptă din nou canicula. Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat, astăzi, în exclusivitate la Antena 3, care sunt zonele din ţară unde se vor înregistra 38 de grade Celsius.

După furtunile puternice, revine canicula! Zonele unde se vor înregistra 38 de grade Celsius
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre/Hepta
de Iulia Gorgorin    |    24 Aug 2022   •   18:00

România se află un nou val de căldură şi disconfort termic. Temperaturile de peste 35 de grade se întorc.

"Într-adevăr, pentru următoarele patru zile vorbim de disconfort termic ridicat. Astăzi, în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, pragul indicelui de temperatură-umezeală va depăşi 80 de unităţi. Pe arii restrânse va fi caniculă, este posibil să consemnăm valori de 35 de grade.

De altfel, la această oră la Brăila consemnă deja 35 de grade, 34 de grade la multe sate din partea de sud-est, iar temperatura resimţită se situează la 35 până la 38 de grade.

Joi, vineri şi sâmbătă, valul de căldură se va extinde şi în partea de vest, sud şi est a ţării, acolo unde indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 până la 36 de grade. Vorbim şi de nopţi tropicale, pentru că minimele nu vor coborî sub 18-21 de grade", a anunţat Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu cod galben canicula
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close