Antena 3 CNN Meteo Gerul din această noapte se anunţă periculos pentru pietoni, şoferi, dar şi pentru vegetaţie

Gerul din această noapte se anunţă periculos pentru pietoni, şoferi, dar şi pentru vegetaţie

Meteorologii au emis un nou cod galben de precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări ale vântului. Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat că, începând din această noapte țara noastră se va confrunta cu temperaturi extrem de scăzute.

Gerul din această noapte se anunţă periculos pentru pietoni, şoferi, dar şi pentru vegetaţie
de Iulia Gorgorin    |    11 Mar 2021   •   13:57

Temperaturile vor scădea radical în următoarele ore, astfel că vineri dimineața ne vom confrunta cu ger care se anunță periculos, atât pentru şoferi şi pietoni, cât şi pentru vegetaţie.

"O vreme capricioasă, aşa cum de altfel se întâmplă primăvara la tranziţia între anotimpuri. O vreme cu de toate. Zonele montane vor fi foarte expuse în acest interval de timp, chiar şi în weekend, pentru că acolo se vor semnala precipitaţii. Într-o primă fază, la noapte, mâine sub formă de ninsoare, mai abundente cu depunere nouă de strat de zăpadă în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, apoi în weekend şi în restul zonelor montane, dar şi precipitaţii mai transformate. Important că avem un strat consistent de zăpadă în zonele respective, că vântul va prezenta intensificări mai ales la altitudini de peste 1500 de metri cu rafale de peste 80-90 km/h (...) 

Iarna îşi arată colţii! Tranziţia între anotimpuri aduce ger năprasnic

În restul teritoriului avem deja o masă de aer foarte rece. La noapte va fi foarte frig, aproape de ger, în mod deosebit în partea de sud a teritoriului, inclusiv în zona Capitalei, aşa cum se spune în popor zăpada trebuie geruită, pentru că s-a depus pe episodul precedent strat de zăpadă, mai ales în muntenia, dar şi în zona Capitalei,15-20 de centimetri măsruaţi în adăposturi meteorologice, aşa că la noapte vom avea temperaturi negative în aproape ţara.

''Geroasă înseamnă -8, -10 în câteva localităţi din sudul ţării. Ne aşteptăm la valori de -10, -11 grade la noapte''

Foarte rece pentru această perioadă, destul de periculos pentru vegetaţie care a început să dea deja, dar mai ales pentru traficul de mâine dimineaţă, pentru că zăpada acum se topeşte, este destul de cald şi de mâine o să îngheţe.

''Mâine de dimineaţă este foarte periculos. Vom avea gheţuş''

Sisteme frontale vor traversa din nou teritoriul ţării noastre. Nu ne oprim aici, chiar dacă astăzi avem o pauză în preciptaţii. 

Acestea vor apărea din nou spre seară în mod deosebit în jumătatea nordică a teritoriului. De această dată zăpada se duce acolo, pentru că vom avea din nou zăpadă în Maramureş, în Transilvania, în Moldova, asociate şi cu intensificări ale vântului de 60-70 km/h. Este foarte probabil ca zăpada să se mai întoarcă în sudul țării. Pe intervalul imediat următor, nu. Vorbim de ploi, dar, până la sfârșitul lunii'', a spus Alina Şerban, meteorolog ANM.

Citiţi şi: Risc major de avalanşă în munţii Bucegi. Ninsoarea nu s-a oprit de două zile!
 

 

 

×
Subiecte în articol: ger ninsori vremea pietoni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close