Antena 3 CNN Meteo Vremea se încălzeşte în toată ţara. Temperaturile meteo vor ajunge la 20 grade Celsius

Vremea se încălzeşte în toată ţara. Temperaturile meteo vor ajunge la 20 grade Celsius

Prognoza meteo 22 martie-18 aprilie 2022. Începând de astăzi, vremea se va încălzi în toată țara, iar joi şi vineri temperaturile vor ajunge la 20 de grade Celsius.

Vremea se încălzeşte în toată ţara. Temperaturile meteo vor ajunge la 20 grade Celsius
Sursa foto: Hepta Photo Agency
de Iulia Gorgorin    |    22 Mar 2022   •   10:42

Primăvara îşi face simţită prezenţa în aproape toată ţara, iar temperaturile vor creşte de la o zi la alta, astfel că miercuri şi joi se vor înregistra chiar şi 20 de grade Celsius.

În weekend, temperaturile vor ajunge chiar şi la 21 de grade Celsius

Astăzi şi mâine vor fi maxime de până la 18 grade, însă spre sfârşitul săptămânii, temperaturile vor fi de 20-21 de grade Celsius.

Aşadar, vremea se va încălzi semnificativ, însă meteorologii au emis astăzi un cod galben de vânt puternic, cu rafale ce ajung la 65 de kilometri la oră. 

Alerta rămâne valabilă până la ora 20:00 şi vizează Capitala și județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași și Giurgiu.

Prognoza pe patru săptămâni: Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei

Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022 Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022 Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile nord-vestice, dar mai ridicate în restul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord vestice, dar și deficitar în cele sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022 Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022 Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close