Antena 3 CNN Meteo Recorduri meteo în România! Este mai cald cu 10 grade decât normalul perioadei

Recorduri meteo în România! Este mai cald cu 10 grade decât normalul perioadei

Vremea s-a încălzit anormal de mult în ultimele zile, avem temperaturi si cu 10 grade peste cele normale. Din cauza aceasta, în mai multe zone din ţară, floarea-soarelui a înflorit a doua oară.

Recorduri meteo în România! Este mai cald cu 10 grade decât normalul perioadei
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    27 Oct 2022   •   17:36

Meteorologul Diana Giurgiu a intervenit prin telefon, în cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3, unde a anunţat cât timp se va mai menţine acest val de căldură, dar şi cum va fi vremea în acest weekend.

"Într-adevăr, în această perioadă vorbim de o vreme mult mai caldă faţă de cum ar trebui să fie pentru finalul lunii octombrie. Dacă în mod normal ar trebui să înregistrăm temperaturi cuprinse între 10-11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi prin nordul Moldovei, undeva până la 15-16 grade în regiunile sudice, noi vom avea temperaturi maxime ce vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade, cu temperaturi mai scăzute de 14 grade, în zonele unde ceaţa şi norii din orele dimineților persistă ceva mai mult în prima parte a zilei, şi până la 24-25 de grade, mai ales în regiunile sudice, unde soarele îşi face apariţia pentru mai multe ore faţă de zonele unde avem nori.

Şi din punct de vedere al temperaturilor minime, nopţile sunt şi ele mai calde faţă de ce ar trebui să avem. Dacă în mod nornal ar trebui să avem temperaturi uşor negative în zonele depresionare, până în general la 4-5 grade, noi în perioada următoare vom avea chiar în zonele depresionare temperaturi în jurul valorii de 0 grade, însă acestea vor creşte până undeva la 10-13 grade, deci şi nopţile sunt mai calde decât în mod normal.  

Ploile nu îşi fac apariţia în perioada următoare, ci doar în zonele unde pe parcursul nopţilor şi primele ore ale dimineţii, mai sunt ceva nori sau ceaţă, mai mult prin vestul, centrul, nord-estul ţăriii. Doar acolo, cu totul izolat aşteptăm nişte ploi foarte slabe sau burniţă", a anunţat Diana Giurgiu, meteorolog.

Citiţi şi: Avem cea mai caldă lună octombrie din ultimii 100 de ani în Europa | Climatologul Roxana Bojariu anunţă cât timp va mai dura valul de căldură

×
Subiecte în articol: vremea meteo Diana Giurgiu recorduri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close