Antena 3 CNN Opinii Băsescu a luat-o razna

Băsescu a luat-o razna

Băsescu a luat-o razna
31 Aug 2010   •   10:40

?Hai să vă spun eu cum stă treaba cu sondajele. Deci așea. Scufița cu trei iezi are 26 la sută, Capra cu chibriturile scade de la 25 la 15 procente, iar Alba-Neagra ca Zăpada abia de mai scoate un 35 la sută.

Trebuie să recunoaștem că e o schimbare spectaculoasă față de sondajele din primăvară, când, precum știți, Capra Roșie avea 34 de procente, Scufița cu chibriturile atingea chiar 22 %, Moș Crăciun nici nu exista pentru că se topise de la căldură, iar Fetița cu trei iezi avea aproape patru.

Evident, schimbarea a fost generată de: 1. măsurile de austeritate ? pentru prima oară statul îți ia și bomboana de pe colivă și nu îți mai dă nici pensie și 2. apariția pe scena politică a Partidului Proștilor-OTV. Acum înțelegeți mai bine mișcările lui Crin Antonescu? Dar sloganul lui Victor Ponta: venim la guvernare după precipitate? Înțelegeți de ce nu sunt (încă) motive de atac de panică la PDL?

Nu înțelegeți? Cum adică, nu? Aha, am uitat să vă spun. Textul de față e pentru inițiați. Pentru neinițiați întotdeauna lucrurile se dezvăluie în timp.?

Dincolo de glumă, cam așa sună analiza lansată ieri pe piață de către consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, citată și comentată intens de toată lumea. La Cotroceni, domnul Lăzăroiu se ocupă de strategie și analiză politică și-i suflă lui Băsescu în ureche despre cum stă situația cu ?dinamica opțiunilor electorale?.

Ce-a vrut să spună omul în textul de ieri se rezumă, de fapt, la ideea simplă cum că dată fiind neîncrederea tot mai accentuată a populației în actuala clasă politică e posibil ca alegerile din 2012 să fie câștigate de un partid nou, apărut între timp, un fel de ?Alba ca Zăpada?. Ce trebuie să înțelegem noi, după mintea lui Lăzăroiu, e că Băsescu e atât de tare încât poate oricând să scoată din mânecă un nou partid câștigător. Ce înțeleg eu e că Băsescu a luat-o razna. La Cotroceni, pesemne, e căldură mare în continuare. Sau băutura e prea puțină.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu Raul Zan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close