Antena 3 CNN Opinii Bunul Remeş din Băseşti

Bunul Remeş din Băseşti

Bunul Remeş din Băseşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Sep 2010   •   12:09

România a avut doi miniştri ai agriculturii mai aparte faţă de restul turmei. Unul dintre ei a fost Petre Daea, pupilul lui Adrian Năstase, unul dintre puţinii cetăţeni lipsiţi total de orice competenţe, fie că e vorba de limba română sau creşterea porcinelor. Dar cel mai popular şi telegenic dintre toţi a fost Decebal Traian Remeş, prins în flagrant în timp ce-şi sporea bugetul familiei cu caltaboşi şi dolărei la plic închis.

Ei, tocmai pe Remeş s-a găsit preşedintele Traian Băsescu să îl dea drept exemplu de "un bun ministru de finanţe." Pentru că nici măcar ca ironie aluzia prezidenţială nu are haz, să vedem care ar fi calităţile ministrului caltaboş în tinereţea sa proletară, când, e adevărat, a ocupat o perioadă şi postul de ministru al Finanţelor.

La vremea respectivă (1998), Remeş îl înlocuieşte la Finanţe pe Daniel Dăianu, un economist cu ştaif, pentru a patrona ceea ce urma să devină finalul fără glorie al PNŢCD. Şi prin aportul său, Guvernul de atunci s-a prăbuşit, iar un partid care s-a identificat cu trecutul României a fost şters definitiv de pe scena politică.

De atunci Remeş a părut ieşit din politică până când, printr-un context de împrejurări tipic politicianist, a ajuns ministru al agriculturii şi a fost implicat ulterior în ruşinosul scandal de mită şi ciubucăreală. Părea ieşit definitiv de pe scena politică până aseară, când Traian Băsescu a ţinut să-l readucă în memoria românilor.

Nu există nici o scuză pentru declaraţia şefului statului, dar există poate o explicaţie. Decebal Traian Remeş, un politician corupt şi fără nici un fel de performanţe individuale, a avut şansa să se nască într-o localitate care-i sună plăcut la ureche actualului preşedinte: comuna Băseşti, din judeţul Maramureş. Ce noroc aşadar pe bunul Remeş din Băseşti! Să te naşti nu neapărat când trebuie, ci unde trebuie, iată criteriul perfect al succesului în istorica guvernare a lui Traian din Basarabi!

P.S. Elecventă până la greaţă reacţia moderatorului TVR, Rodica Culcer, când Traian Băsescu susţine că şi-ar dori un ministru de finanţe "ca Remeş": "Într-adevăr, foarte bun exemplul!"

Bogdan Pitaru

BĂSESCU DESPRE REMEŞ

×
Subiecte în articol: Decebal Traian Remes Bogdan Pitaru
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close