Antena 3 CNN Opinii Nişte idioţi!

Nişte idioţi!

Nişte idioţi!
07 Mai 2010   •   10:21

Citesc presa şi mă crucesc. Băsescu e ridicat în slăvi pentru marele curaj şi imensa responsabilitate de care a dat ieri dovadă anunţând reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a ajutoarelor sociale şi pensiilor cu 15%. Vorbim de scăderea drastică a veniturilor, şi aşa mici, cu care mulţi abia îşi târau zilele, a vreo 5-6 milioane de români. Şi mai vorbim de, probabil, câteva sute de mii care vor rămâne fără un loc de muncă. Pentru ce e aplaudat Băsescu?

Stai să vezi logică aici. Deci Băsescu e tare pentru că putea foarte bine să mărească taxele, respectiv TVA-ul şi cota unică, dar a preferat să se ?sacrifice? (stai puţin să-mi şterg lacrimile de emoţie) tăind din cheltuielile statului. Altfel spus putea să ne dea în cap la toţi dar în imensa sa milă şi compasiune ca să nu mai vorbesc de inteligenţă şi bun simţ, a decis să ne-o tragă numai unora. E ca şi cum ţi-ai iubi călăul că nu ţi-a luat gâtul. Nu te întrebi cum a ajuns călăul călău şi tu potenţială victimă a sa, ci te bucuri ca un idiot şi-i pupi mâna în care-şi ţine satârul pentru că, în mărinimia sa, te-a făcut scăpat. Asta înseamnă mentalitate de sclav.

O minimă decenţă de om liber, cum se cred mai ales cei ce-l ridică în slăvi acum pe Băsescu pentru ce-a anunţat ieri, te-ar fi îndemnat să spui, la dracu, refuz să fiu la mâna unui om! Refuz să asist la un asemenea spectacol grotesc în care, după douăzeci de ani în care acelaşi Băsescu şi toţi ceilalţi politicieni au făcut ce-au vrut cu statul şi cu banii mei , vin tot ei şi îmi spun, vezi, puteam să ţi-o mai fac o dată, hai, pupă-mi picioarele şi şterge-o de-aici până nu mă răzgândesc! Să trăiţi, sărumâna şefu!

Oameni buni şi voi, sclavi demni de milă, Băsescu şi ai lui sunt bine mersi şi-i doare-n fund că azi n-ai ce mânca şi mâine nu o să ai după ce bea apă. Şi asta se întâmplă nu pentru că a căzut vreo nenorocire peste voi din senin ci pentru că de douăzeci de ani vă lăsaţi conduşi de ei, luîndu-i în braţe când pe unii când pe alţii. V-aţi obişnuit să-i credeţi pe cuvânt în timp ce pentru ei singura raţiune de a fi la putere e să depindeţi voi de ei şi nu ei de voi.

V-aţi obişnui atât de mult cu asta încât nu vi se mai pare deloc anormal ca un Băsescu să vină şi să vă anunţe că a decis el dacă vă taie sau nu capul. Ba mai mult, să-l şi aplaudaţi dacă v-a lăsat în viaţă. Băsescu e unul dintre principalii vinovaţi, iar pentru ultimii 6 ani e chiar principalul vinovat, de halul în care a ajuns această ţară. Iar dacă el a ajuns să decidă cum trăim cred c-ar cam fi timpul să decidem şi noi cum va trăi şi el de-acum încolo. La putere, în opoziţie sau în puşcărie. Noi alegem.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Raul Zan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close