Antena 3 CNN Opinii Proasta de la ştirifierbinţi şi greva fiscală

Proasta de la ştirifierbinţi şi greva fiscală

Proasta de la ştirifierbinţi şi greva fiscală
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Aug 2010   •   15:21

O proastă cu pretenții de analist la un site de știrifierbințipunctro ne îndemna, zilele trecute, să comparăm palma pe care i-ar fi dat-o Băsescu avocatului Chitic cu bătaia care s-a lăsat cu 9 zile de spitalizare, pe care a încasat-o de la gărzile lui Sarkozy un tânăr parizian care și-a permis să-l apostrofeze pe președintele francez. Cu alte cuvinte, după modelul francez care, nu-i așa, e mult mai evoluat decât al nostru, avocatul român ar fi trebuit, eventual, bătut măr de SPP-iștii lui Băsescu, băgat în spital, chiar schilodit pe viață, iar noi, cetățeni onorabili, i-am fi putut chiar aplauda. Proasta cu pricina scrie, în general, despre politici europene și se dă, prin urmare, drept o ființă cu pretenții înalte. Ceea ce e îngrozitor.

Am mai spus-o. Cultura și educația reprezintă o armă cu două tăișuri. Pe unii îi înalță și-i umanizează, pe alții îi îndobitocește și mai mult. Aceștia din urmă sunt de fapt cei mai periculoși cetățeni. Pe un criminal îl prinzi și-l izolezi de societate. Aceștia, în schimb, zburdă liber, reproduc prostia pe scară largă și mai sunt și promovați. Cu consecințe greu de imaginat. Nu știu dacă e o întâmplare sau nu, dar observ genul ăsta de indivizi, mai ales în tabăra actualei puteri. Personaje cu pretenții intelectuale, nasuri-fine- obrazuri-subțiri cum ar veni, capabili să justifice orice porcărie, dacă ea vine din partea actualului președinte sau a guvernului Boc.

Mi-am amintit de proasta de la știrifierbințipunctro văzând cum se revoltă acum de nesimțirea cu cozile pentru plata taxelor la drepturile de autor inclusiv cei ce îi suflă în borș lui Băsescu și Boc de ani de zile. Și ne cheamă la grevă fiscală. Păi, măi, scumpilor, situația care vă întinde acum nervii n-au inventat-o tocmai cei cărora le dați cecuri în alb de ani de zile? Și nu cumva se-ntâmplă asta tocmai pentru că i-ați pupat voi în dos, girându-le toate porcăriile, atâta timp cât ele nu vă afectau direct?

Când au anunțat guvernanții măsurile astea cu drepturile de autor ați tăcut mâlc bucurându-vă în secret că prin ele ar fi loviți, chipurile, mogulii cei răi. Acum, că v-a ajuns și pe voi,  vă mirați ca prosta în târg și vreți grevă fiscală. Și descoperiți brusc cum că Șeitan e un bou și Boc e un incompetent. Da, așa e, aveți dreptate. Numai că nu e vina lor că ei și colegii lor de guvern mai sunt încă acolo, la Palatul Victoria, ci a voastră. Nu faptul că ei sunt cum sunt e problema, dragilor, ci voi sunteți pentru că i-ați ținut acolo. Boc poate fi prost la el acasă, nu mă deranjează cu nimic, dar faptul că e prim-ministru mă revoltă iar asta se întâmplă pentru că voi le-ați ținut trena. Dacă Boc vă scuipă acum în ochi, să știți că asta și meritați. I-ați ținut spatele, stați la coadă!

Raul Zan

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Raul Zan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close