Instanţa a dat publicităţii motivarea în dosarul Telepatia. În document, judecătorii au susţinut că toţi inculpaţii din dosar au acţionat pentru ca Dan Voiculescu să fie beneficiarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. De asemenea, instanţa susţine că legătura dintre unii inculpaţi şi Dan Voiculescu este dată de calitatea de membri ai partidului Umanist, fondat de Voiculescu. Judecătorii susţin că fără această relaţie, GRIVCO nu ar fi putut cumpăra Institutul de Cercetări Alimentare
INSTANŢA IGNORĂ CURSUL EVENIMENTELOR"Curtea apreciază că produsul infracţiunii de spălare a banilor săvârşite de către inculpatul Dan Voiculescu trebuia confiscat de la petentele Voiculescu Camelia Rodica şi Voiculescu Corina-Mirela, în patrimoniul cărora a fost transmise, cu titlu gratuit, de către inculpatul Voiculescu.(...) Având în vedere că la data de 06.06.2006 s-a încheiat contractul de donaţie în baza căruia s-a transmis cu titlu gratuit în patrimoniul fiicelor inculpatului Voiculescu Camelia Rodica şi Voiculescu Corina-Mirela, în mod eronat au fost considerate aceste persoane de procuror ca terţe persoane de bună-credinţă.(...) Confiscarea de la terţi ar trebui să fie posibilă cel puţin în cazurile în care terţii ştiau sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului sau al achiziţionării era evitarea confiscării, pe baza unor elemente de fapt şi circumstanţe concrete, inclusiv a faptului că transferul a avut loc în mod gratuit sau în schimbul unei sume de bani semnificativ mai reduse decât valoarea de piaţă a bunurilor. Or, în prezenta cauză, bunurile dobândite prin săvârşirea unor fapte de legea penală de către inculpatul Dan Voiculescu urmau să fie confiscate de la petentele Voiculescu Camelia Rodica şi Voiculescu Corina-Mirela, în patrimoniul cărora a fost transmise, cu titlu gratuit, de către inculpatul Voiculescu conform contractului de donaţie".
Invitaţii ediţiei de astăzi ai emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu", Diana Tache, fost ofiţer MAI, Mihăiţă Calimente, deputat PNL şi Mugur Ciuvică , preşedinte Grupul de Investigaţii Politice au discutat despre acest subiect.
"Dincolo de presupusa plecare a doamnei judecător, care ţine de cariera ei şi felul în care şi-a organizat-o, aş face comparaţie cu cazul lui Adrian Năstase, unde motivarea a venit după 150 de zile şi la fel se făcea referire la chestiuni care ţin de sentimentalismul inculpaţilor, de felul în care aceştia s-au manifestat în timpul procesului. Mie mi-a atras foarte atras atenţia un pasaj care pentru mine reprezintă cea mai importantă cheie din această motivare, în care judecătorii ne explică, că Dan Voiculescu şi restul de condamnaţi erau nişte infractori fericiţi. Şi încep să refacă teoria infractorului fericit şi cum se manifestă aceştia în raport cu procurorii trişti. Eu aşa ceva, într-o motivare judecătorească, într-un proces care a ţinut linia întâi în ceea ce priveşte opinia publică, nu am tâlnit. Mie mi se pare că acest lucru nu are nicio legătură cu principiul de justiţie ", a declarat Diana Tache.
De asemenea, Mugur Ciuvică şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest subiect: " Acum nu mai este "Telepatia". Şi-au dat seama că este ridicol şi au scos-o din motivare. Este aberant. Un om şi-a donat acţiunile fiicelor lui. A spus şi public, a anunţat lucurile astea. A declarat că se va implica mai mult în politică şi practic a fost un gest politic dacă vreţi. (...) Asta a făcut-o în momentul în care nu avea probleme cu nicio acţiune din nicio firmă. Problemele au apărut după aia, pentru că tot domnul Dan Voiculescu s-a apucat să conducă comisia care a dus la suspendarea lui Traian Băsescu în 2007. Nou înfinţata Antena 3 pe atunci, s-a apucat să îl certe pe Băsescu pentru diverse abuzuri pe care le-a făcut şi a reapărut dosarul".