Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu sunt de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30%. Voi reacţiona

Băsescu: Nu sunt de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30%. Voi reacţiona

Băsescu: Nu sunt de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30%. Voi reacţiona
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    07 Iun 2013   •   23:05

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la întrevederea cu susţinătorii de pe Facebook, răspunzând unei întrebări, că nu este de acord cu reducerea cvorumului la referendum la 30% şi că va reacţiona în această privinţă, informează Mediafax.
   
"Vă asigur că şi eu voi reacţiona şi nu sunt de acord cu cvorumul de 30%. O să vedeţi cum şi nu e departe momentul în care reacţionez", a spus Băsescu.
   
Şi la întâlnirea de joi cu susţinătorii săi de pe Facebook, preşedintele Băsescu a declarat că societatea românească nu are încă gradul de maturitate politică pentru a valida un referendum cu un prag mai mic de 50%, el dând ca exemplu faptul că electoratul din România votează oameni cu dosare pe rolul instanţelor de judecată.
   
Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârşitul lunii mai, în calitate de for decizional, cu 221 voturi pentru, 73 împotrivă, şi 2 abţineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum.
   
Proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum a fost atacat la Curtea Constituţională de partidele din opoziţie.

Citeşte şi:

Băsescu: Campania prezidenţială din 2014 va fi crucială pe internet, mai importantă decât pe televizuni

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close