Antena 3 CNN Politică Care este cea mai riscantă pantă pentru Victor Ponta: să îşi dea demisia, sau să rămână în funcţie?

Care este cea mai riscantă pantă pentru Victor Ponta: să îşi dea demisia, sau să rămână în funcţie?

Care este cea mai riscantă pantă pentru Victor Ponta: să îşi dea demisia, sau să rămână în funcţie?
06 Iun 2015   •   12:20

Moment de cumpănă pentru principalul partid politic aflat la guvernare.

A fost convocată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD. Preşedintele partidului, Victor Ponta, a convocat această şedinţă pentru ziua de luni, la ora 15, la Palatul Parlamentului.

Până în acest moment nu se ştia decât de şedinţa biroului politic al PSD, care era o şedinţă obişnuită, una săptămânală.

Comitetul Executiv este forul suprem în  partid, cel care îl conduce între congrese. Aşadar, sunt aşteptaţi lideri ai PSD din toată ţara.

Nu se ştie încă dacă va fi un comitet lărgit, la care vor participa şi primarii sau preşedinţi de consilii judeţene. Se va discuta situaţia partidului în context politic, şi, cel mai probabil, se va cere un mandat pentru viitor, în ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta.

În urma întrunirii, se va discuta dacă premierul va rămâne sau nu în fruntea Executivului.

Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3, pentru a vorbi despre acest subiect, dar şi despre situaţia politică din România. realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" a declarat : "Este evident că Partidul Social Democrat va încerca să aibă o atitudine în apărarea lui Victor Ponta. Problema este că acest lucru se întâmplă destul de târziu şi este efectul unor coabitări repetate ale PSD şi ale lui Victor Ponta cu un sistem definit de milioane de români ca fiind abuziv. Chiar şi de PSD şi Victor Ponta".

Radu Tudor a vorbit şi despre instabilitatea care s-a instaurat în partid, după alegerile prezidenţiale, dar şi despre modul în care se va termina această etapă pentru PSD. Care este cea mai riscantă pantă pentru Victor Ponta: să îşi dea demisia, sau să rămână în funcţie?

Varianta care ar urma să vină la guvernare, în cazul în care premierul îşi va da demisia, a fost, de asemenea, analizată de Radu Tudor.

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.

În calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor. De asemenea, Ponta a făcut aceste numiri în condiţiile în care premierul a beneficiat în trecut de foloase din partea senatorului Dan Şova, constând în sume de bani (în total aproximativ 250.000 lei) şi dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close