Cîțu începe negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare de susţinere a Guvernului

de M.Z.    |    02 Mar 2020   •   12:27
Cîțu începe negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare de susţinere a Guvernului Gov.ro

Premierul desemnat Florin Cîţu împreună cu echipa de la PNL încep astăzi negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare de susţinere a Guvernului.

Florin Cîţu scria pe Facebook vineri că a depus lista miniștrilor și programul de guvernare.

„Mandatul meu este clar: formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate. Știu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a guvernului în Parlament”, scria Cîţu.

Planul PSD să îl ţină în corzi pe Cîţu. Când vor fi audiaţi miniştrii

Nu au fost făcute mari modificări în componenţa guvernului. Singura modificare este la Ministerul Finanţelor, acolo unde cel care a fost desemnat în Biroul Executiv al PNL este Lucian Heiuş.

De asemenea, după ședința Biroului Executiv al PNL, Florin Cîțu spunea că s-a luat decizia formării unei echipe de negociere pentru a începe discuțiile cu celelalte partide parlamentare cu scopul formării unei majorități.

Scandal în PSD din cauza lui Cîţu. Ciolacu schimbă strategia şi ar putea să se ajungă la anticipate

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmează să fie convocate pentru a stabili data şedinţei comune a Parlamentului la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţei este de 233 de parlamentari prezenţi. 

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică sunt necesare 233 de voturi favorabile. Votul este secret, cu bile.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close